Prevedeno prelomno delo Misleče telo avtorice Mabel E. Todd

Mabel E. Todd: Misleče telooblikovanje/graphic design: Mauricio Ferlin

Misleče telo, eno od prelomnih del 20. stoletja, prvo interdiscpilinarno študijo biomehanike gibanja, ki izide v prevodu Urbana Beline, lahko naročite po prednaročniški ceni do 31. decembra 2014.

Emanat novice - september 2014

Maja Delak: Sramota / Shame (2011)foto/photo by: Nada Žgank

V mesecu septembru zaganjamo novo sezono s tremi gostovanji in tremi ponovitvami: nagrajena predstava Maje Delak Sramota bo gostovala v Anton Podbevšek Teatru v Novem mestu, Matija Ferlin se s hit predstavo Sad Sam Lucky odpravlja na Tiger Fringe Festival v Dublin, Irena Tomažin pa s solo predstavo Okus tišine vedno odmeva v sosednji Zagreb na Ganz Novi Festival Ponovitev performansa Luke Prinčiča Razpoke vmesnika II: Metal bo na sporedu v Slovenski kinoteki, solo predstava Maje Delak Kaj če v Stari elektrarni, medtm ko bo konec meseca na sporedu že deveta uprizoritev tehnoburleske Tatovi podob v Klubu Gromka na Metelkovi, zdaj že njihovem drugem domu. Z novo sezono zopet prihajajo tudi izboraževalne delavnice: KlasJE, plesni klasi, odprejo svoja vrata sredi meseca, na sporedu pa so še delavnice Ursule Martinez Onkraj burleske! (Emanat in Festival Mesto žensk), Glasna delavnica (z Ireno Tomažin) in Mala plesalnica (z Barbaro Kanc). Vpisi že potekajo!

Emanat novice - junij 2014

Luka Prinčič: Razpoke vmesnika II - Metalfoto/photo by: Luka Prinčič

Pred uradnim začetkom poletja nov paket novic, s katerim v mesecu juniju napovedujemo premiero avdiovizualnega performansa Luke Prinčiča Razpoke vmesnika II - METAL v Galeriji Kapelica in DJ set Wande in Nove deViatorja v okviru Tedna ponosa, na pogovoru "PRIDE-MO ZNOVA" v sredo 11.6. v Kino Šiška. Pravtako v juniju napovedujemo ponovitve Večera solov SVŠGL na Festivalu Ukrep v Plesnem teatru Ljubljana (PTL). V juniju in juliju so na sporedu ponovitve in gostovanja predstave Matije Ferlina Sad Sam Lucky v Splitu in Pragi. V mesecu avgustu se obeta rezidenčno ustvarjanje in predstavitev dela v nastajanju Ingrid Berger Myhre in Ann-Christin Berg Kongsness, z naslovom Tunel. Konec avgusta bo na Fronti v Murski Soboti gostovala šolska produkcija Pred-premiera '14: Nevidno telo prostora. Pri založbi Kamizdat se obeta izid albuma The Invisible Body of Space, z glasbo iz predstave Pred-premiera '14: Nevidno telo prostora.

Emanat novice - maj 2014

Urška Vohar: TRI psice, DVA planeta, ENA raketa / THREE bitches, TWO planets, ONE rocketoblikovanje / design by: Alenks Banič

V mesecu maju napovedujemo premiero predstave TRI psice, DVA planeta, ENA raketa avtorice Urške Vohar, tri redne delavnice in gostovanje dveh predstav Matije Ferlina Sad Sam Lucky in Sad Sam Almost 6 na festivalu Transamerique v Montrealu. Na festivalu Rdeči revirji v Trbovljah bo gostovala predstava Maje Delak Kaj če. Na sporedu so še Večeri solov SVŠGL 2014, ponovitev odlomkov iz predstave Pred-premiera '14: Nevidno telo prostora v Španskih borcih ter koncerti Wande & Nova deViator v Ljubljani in Krškem ter promocijski koncert Irene Tomažin. Do konca meseca je pri Kamizdatu napovedan izid albuma Nova deViatorja z glasbo iz tehnoburleske Tatovi podob / Image Snatchers.

Emanat na 19. slovenskih dnevih knjige

Prehodioblikovanje/design by: Mauricio Ferlin

Emanat s svojo založniško dejavnostjo na 19. slovenskih dnevih knjige Kongresni trg, Ljubljana (14. - 18. april; vsak dan med 9.30 in 19.30 uro).

Emanat novice - marec 2014

Ame Henderson & Matija Ferlin: Skupaj²foto/photo by: Public Recordings archive

Napovedujemo produkcijo SVŠGL, gostovanje Ame Henderson v Ljubljani in tri delavnice. Na sporedu so tudi ponovitve predstave Sad Sam Lucky (Matija Ferlin) v Atenah in Milanu. Do konca meseca je pri Emanatu napovedan izid albuma Irene Tomažin, albuma Image Snatchers in publikacije o projektu Srečevanje glasov.

Srečevanja glasov v letu 2014

Delavnica / Workshop

Uspešna izvedba Srečevanj glasov na Poljskem in zaključek projekta, podprtega s strani ECF, s partnerji v Cankarjevem domu, med 27. in 30. marcem 2014.

Emanat novice - februar 2014

V mesecu februarju napovedujemo gostovanja predstav in izobraževalne aktivnosti tako doma kot v tujini. Nova edicija projekta Srečevanja glasov na Poljskem, gostovanje predstave Kaj če v gledališču Alfred ve dvore v Pragi in nastop tandema Wanda & Nova deViator na obletnici mariborskega radia MARŠ.

Emanat novice - januar 2014

januar/January 2014

V januarju 2014 pričenjamo z delavnicami (redne vokalne in otroške delavnice ter redni plesni klasi) ter s ponovitvami dveh solo predstav: Sad Sam Lucky in Kaj če.