Prevedeno prelomno delo Misleče telo avtorice Mabel E. Todd

2014

Mabel E. Todd: Misleče telo oblikovanje/graphic design: Mauricio Ferlin

Misleče telo lahko brez pretiravanja označimo za eno od prelomnih del 20. stoletja, prvo interdiscpilinarno študijo biomehanike gibanja, ki je podprla razvoj različnih metod, tehnik in pristopov na področju somatskih praks. Mabel E. Todd je svoje daljnosežne ideje uspela razširiti tudi na znanstveno skupnost in širši krog praktikov, izvajalcev in pedagogov na področju športa in telesne vzgoje, ritmike, plesa in igre.

Mabel E. Todd (1880–1956), učiteljica in mentorica, odrasla v mestu Syracuse v državi New York, se je zaradi težav z ledvicami v otroštvu in nesrečnega padca pri dvajsetih že zelo zgodaj osredotočila na iskanje gibalnih tehnik, s katerimi si je olajšala življenje in gibanje ter si zagotovila možnost za nadaljnje izobraževanje. Znanje o motoriki, anatomiji in gibalnem aparatu, ki ga je potrebovala naprej zase, je med drugim posredovala v svojem studiu za preučevanje naravne drže in v študiji Misleče telo, prvič izdani leta1937. Na plesnih šolah in akademijah velja še danes za klasično delo s področja plesne literature. 

Več >>

Klasično delo Mabel E. Todd Misleče telo (2014) v prevodu Urbana Beline lahko v prednaročilu po ceni 15 € (+ poštnina oz. osebni prevzem) naročite na info@emanat.si do 31. decembra 2014. 

SLIKE