Kamizdat x Rhiz: beepblip, Gašper Torkar

2020

Kamizdat predstavlja prvega v nizu dogodkov v dunajskem klubu Rhiz, ki bo avstrijski prestolnici kontinuirano predstavljal pomembne akterje slovenske elektronike. Zvočni umetniki, eksperimentalna elektronika, modularni / analogni synth navdušenci in programerji. Na prvem dogodku bosta nastopila zvočna in intermedijska umetnica - beepblip, za njo pa Gašper Torkar.

█ beepblip █
Ida Hirsenfelder deluje v polju zvočne in intermedijske umetnosti. Zanima jo zgodovina medijev, arhivi, njihovo izginevanje in medijska arheologija. Je zagovornica in uporabnica prostega in odprtokodnega programja. Bila je članica »naredi sam-a« zvočnega kolektiva Theremidi Orchestra, s Sašo Spačal dela zvočne eksperimente in sonoseizmične instalacije, skupaj sta tudi soustanoviteljici Iniciative za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost, ČIPke, z intermedijsko umetnico Robertino Šebjanič in glasbenikom Alešem Hiengom – Zergonom je ustvarila Časovni zamik: Kemobrionični vrt (Aksioma, Ars Electronica 2016), Zvočna dela pod psevdonimom beepblip je predstavila na dogodkih: Electric Nights, Atene (2015), Topografije zvoka – Slavne neznane, Galerija Škuc (2017), radioCona:wolFMoon (2017), radioCona:Pre:gon zime, Kino Šiška (2018), Show 656, radia.fm (2018), AMRO – Art Meets Radical Openness, Linz (2018) in na kompilacijah Access Frame: Collectivity, Kamizdat (2018) ter Access Frame: Equity, Kamizdat 2020.

█ Gašper Torkar █
Torkar je večplastni umetnik, ki ga je kreativna razpetost med poezijo, glasbo in drugimi umetniškimi izrazi privedla na različne literarne, gledališke in klubske odre. Že ob izidu pesniškega prvenca Podaljšano bivanje si je glasbeno hrbtenico kot DJ krepil na dogodkih Belo Smetje. Kmalu je z lastno produkcijo in glasbo opremil več gledaliških predstav (Nemo mesto, Utopija, Hamlet), pa tudi instalacijo Cyanometer M. Briclja Barage. Na Klubskem Maratonu 2016 je dokazal, da je izvrsten arhitekt elektronskih zvočnih krajin. To potrjuje tudi pričujoči glasbeni prvenec, po izidu katerega pa Torkar ne počiva, saj že sodeluje pri dveh umetniških instalacijah in napoveduje novo pesniško zbirko.

█ Kamizdat █
Kamizdat je slovenska free-form butična založba, ki deluje po načelih Creative Commons in predstavlja lokalne umetnike, ki raziskujejo exploring a wide range of genres often packaged in locally-made and unique hand-numbered limited editions.

www.kamizdat.si
www.kamizdat.bandcamp.com

Pretekli dogodki

  1. , Rhiz, Dunaj, AT

SLIKE