Kamizdat Rentgen TV: Lifecutter, beepblip @ Kino Šiška

2020

Kamizdat Rentgen TV: Lifecutter, beepblip @ Kino Šiška Oblikovanje naslovnice / Cover design: 5237

Serija Kamizdatovih koncertnih ciklov Rentgen nadgrajuje svoj format, ki je do sedaj v ospredje postavljal živ koncert in ga obogatil s gibljivo sliko skozi kamere preko živega pretoka na spletu - tokrat ga postavlja na glavo: v ospredje je zdaj postavljen pogled kamere, video prispevki in režija s ciljem hiper-telematičnega doživetja, ki ga oplaja nastop v živo za tisto malo možnega občinstva v prostoru.
https://pretok.tv
https://kamizdat.si

Nastopajoči

Kamizdat predstavlja nov album Sub Persona, ki ga je Lifecutter posnel in izpopolnil izhajajoč iz zvočnega materiala za video-instalacijski projekt SUB PERSONA visualnega umetniškega dua P L A T E AU R E S I D U E. Ta sta za Lifecutterjev avdio-vizualni nastop in tudi USB knjižico prispevala ves vizualni material. "Projekt izpostavlja pomembnost gozdov, in sicer njegove ekosistemske, ekonomske, rekreativne in kulturne funkcije, ki jih ljudje prepogosto pojmujemo kot samoumevne."
https://lifecutter.bandcamp.com
https://plateauresidue.com/sub-persona

Lifecutterja bo pospremila slovenska glasbenica in zvočna umetnica beepblip, ki je pri Kamizdatu konec avgusta tega leta izdala digitalni kratkometražec Noise for Strings, Vol.2, s katerim je že razburkala nekatere domače in tuje glasbene medije: "Te nove zvočne krajine so nastajale v času [...], ko je človeka pred dejstvo ponovno postavila narava in se je bil prisiljen umakniti s svojih urbanih okopov, ki jih je kaj hitro ponovno osvojil preostali živi svet."
https://beepblip.org
https://beepblip.bandcamp.com

▂Rentgen TV▂ live stream:
Adam Aia Mulalić / Črt Trkman / Stella Ivšek
https://pretok.tv/play/13

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.
http://kamizdat.si

Medijski odzivi

13.10.2020, Sigic, Med naravo in industrijo, Špela Cvetko
17.10.2020, Radio Marš, Kamizdat Rentgen: Lifecutter, beepblip
20.10.2020, Radio Študent, 1000 decibelov, Erik Kerpan
 

Pretekli dogodki

  1. , Pretok.tv in Kino Šiška, Ljubljana, SI

SLIKE