Kamizdat Rentgen TV: dvidevat x Nulla

2021

Kamizdat Rentgen TV: dvidevat x Nulla Oblikovanje / Design: Luka Prinčič

Vrnitev navdiha znotraj štiri sten: novi sveženj klubske elektronike na dvojni digitalni izdaji domačih producentk.

V novi epizodi telematskega programa Kamizdat Rentgen TV bomo preko novega Bandcampa streama pozornost posvetili dvema elektronskima producentkama in izurjenima DJkama, dvidevat in Nulli. Na isti dan bomo pri naši založbi izdali njuno dvojno digitalno izdajo z naslovom 068/078-1.

█ dvidevat █ in █ Nulla █ 

dvidevat in Nulla sta predstavnici mlajših elektronskih producentk iz Ljubljane, ki ju združuje afiniteta do klubske kulture. Obe sta se kalili kot DJki, raziskovali različne odvode elektronske glasbe, prevrteli glasbo po številnih klubih po metropoli in izven nje ter na ta način razvijali svoja ušesa kot producentki elektronske glasbe. Dvojna digitalna izdaja 068/078-1 predstavlja njuni prvi daljši samostojni deli in razkriva njune glasbene vplive, ki ju navdihujejo in vsakič znova vračajo med štiri stene bodisi svojih studiev bodisi klubskih prostorov.

Skupna izdaja, kakor ju kaže v sorodni luči, ju razvidno tudi ločuje. Kjer se dvidevat nagiba k detroitskemu elektru in kratkim melodijam, se Nulla nagiba k mračnejšemu UK eksperimentalnemu elektru s pridihom breakov, IDM-a in bleepa. Jasno je, da delujeta v podobnem okviru elektra, basovskega breakbeata in detajlov polne elektronike, a njuni poti se pri ustvarjanju tudi razlikujeta.

---

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.
http://kamizdat.si

 

Pretekli dogodki

  1. , https://kamizdat.bandcamp.com/

SLIKE