Kamizdat Rentgen: Access Frame: Monstrosity

2021

Kamizdat Rentgen: Access Frame: Monstrosity Oblikovanje / Design: Blaž Rojs

Novo leto, nova grupacija, nova kompilacija.

Izid nove kompilacije domače raziskovalne elektronike Access Frame bomo pri založbi Kamizdat spet proslavili z dogodkom, tokrat na ploščadi Kina Šiška z nastopi in DJ seti izbranih izvajalcev na kompilaciji. Zagotavljamo žanrsko širino: od hrupa in zvočne umetnosti, preko brejkov in elektra, vse do acid tehna.

Nastopajoči

> beepblip
> dvidevat
> Marka San
> Slowmotion Livestream

▂ KOMPILACIJA ACCESS FRAME ▂
Leto je naokoli in zopet se pripravlja izid nove kompilacije Access Frame, ki pod svojim okriljem združuje malo morje domače raziskovalne elektronike. Kompilacija (skoraj) vsako leto izide na dan spletnih založb, t.i. Netlabel Day, 14. julija.

Podobno kot lansko leto je letos h kompilaciji vabljenih preko 60 ustvarjalcev in ustvarjalk, ki bodo prispevali skladbe na določeno tematiko. Letos je tematika kompilacije pošastnost oz. ‘monstrosity’, nekaj, kar označujemo kot nečloveško, kruto bitje ali kot nekaj, kar pooseblja strah in hkrati predstavlja rob normalnega. Kako bodo pošastnost ustvarjalci in ustvarjalke interpretirali, boste lahko v celoti slišali in zastonj prisluhnili 14. julija, ko bo kompilacija izdana na naši spletni strani platforme Bandcamp.

Kompilacija stremi k objavi širokega spektra lokalne alternativne glasbe (s poudarkom na elektronski in eksperimentalni glasbi), katere glavno zatočišče je že vrsto let medmrežje. Iz prepleta tehnologije, družbe, ustvarjanja glasbe in lastniških pravic vznika konflikt med svobodno kulturo in zastarelimi in izkoriščevalskimi koncepti avtorskega prava. V duhu prostega dostopa so spletne založbe prve v boju za enakopraven dostop in pravičnejšo obliko avtorskega prava (ki je bil za začetek ublažen z uvedbo licence Creative Commons).

▂ KAMIZDAT RENTGEN ▂
» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

https://kamizdat.si

Podpora

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kinom Šiška.
Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.

Medijski odzivi

Kritike

Četrta kompilacija domače nišne spletne platforme iz serije Access Frame v ospredje postavlja koncept pošastnosti v vseh njegovih sintetičnih odtenkih. Petindvajset producentk in producentov nas zalaga s paketom avtorsko zaznamovanih elektronskih eksploracij, ki neortodoksno posegajo v polje ambienta, zvočne umetnosti in hrupa, pa tudi robnega techna, electra, downtempa in IDM-a. Veseli smo razširitve Kamizdatove familije na nadobudne mlajše ustvarjalce, kot so 2xp, Douchean, dvidevat, Gisaza, Slowmotion Livestream in 08080, ki plamenico raziskovalne elektronske izraznosti nosijo naprej. Ključno poslušanje za razumevanje in poznavanje aktualnih tokov v brbotajočem slovenskem spletnem podzemlju.
23.7.2021, Mladina, Različni izvajalci: Access Frame: Monstrosity, Jaša Bužinel

Pretekli dogodki

  1. , Kino Šiška, Ljubljana, SI

SLIKE