Kamizdat Rentgen: Million Ear

2019

Million Ear je glasbena formacija, ki je nastala v Rotterdamu in ki v nenehno spreminjajoče se in improvizirane zvočne pokrajine vključuje besedila in poezijo, pri tem pa v glasbenem smislu združuje rap, rock in jazz z ambientalnimi, avantgardnimi in noise elementi.

Million Ear črpajo svoj navdih pri umetnikih, ki so v preteklosti kot tudi v sodobnosti sopostavljali filozofska in politična besedila z živo glasbo, pa tudi iz glasbenih tradicij spontanih improvizacijskih izrazov. Zgledujejo se po ustvarjalcih kot so Gil Scott Heron, One Day as a Lion, The Robert Glasper Experiment, clipping. in drugi, vendar svoj izraz razvijajo v smeri glasbenih krajin, ki so izključno improvizirane in zmeraj v prepletu z besedili. In zato se prav vsak koncert Million Ear razlikuje od prejšnjega.

Bend sestavljata Filippos Glinavos na kitari, ki je tudi zadolžen za besedila, in Rok Zalokar na klaviaturah, ki se jima ob različnih priložnostih pridružijo različni bobnarji. Na pričujočem nastopu se jima bosta pridružila Andro Manzoni ter Matic Skušek na vizualijah.

Podpora

Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za Kulturo RS

Medijski odzivi

Recenzije

01.02.2019, Mladina, Million Ear: Oceanic State, Goran Kompoš
07.04.2019, Radio Študent, Tolpa bumov, Million Ear: Oceanic State / Sungazer: Sungazer, Vol. 2, Jan Kopač

Napovedi

27.01.2019, Radio Slovenija, Val 202, Interval - 14, Million Ear s premiero EP-ja Oceanic State, Jolanda Fele
29.01.2019, Radio Študent, Svaštarnica miljon ušes, Špela Cvetko
29.01.2019, Pritličje, Million Ear: Oceanic State, napoved

Predvajanja

30.01.2019, Grotesqualizer, Mix Mass Vol. 8

Pretekli dogodki

  1. , Pritličje, Ljubljana, SI

SLIKE