Antonia Baehr & Keren Ida Nathan (DE): Drobni gumbki

2011

Antonia Baehr & Keren Ida Nathan

O DELAVNICI

Kako sodelovati pri postopkih odrskega uprizarjanja, režije, pisanja, interpretacije? Kako ustvarjati skupaj? Poleg hierarhično-piramidalnega pristopa do skupinskega dela obstaja še nešteto pluralnih oblik sodelovanja. Delavnica se bo ukvarjala z različnimi pristopi in branji performativnih situacij, režijskih postopkov in povezovanj. Obenem se bo lotila raziskave uprizarjanja tudi s pozicije spola na nivoju jezika, gest in različnih družbeno-simbolnih znakov. Na primeru burleske kot ene od odrskih oblik se bo lotila meja med formo/interpretacijo, vajo/predstavo, režiserjem/nastopajočim in gledalci/ prezentacijo. Štiridnevna intenzivna delavnica se bo osredotočila na praktično raziskavo in se bo zaključila z javno predstavitvijo rezultatov.

BIOGRAFIJA

Antonia Baehr (Nemčija) je koreografinja. Za njeno ustvarjanje je značilna interdisciplinarnost in metoda sodelovanja z različnimi umetniki, pri čemer uporablja strukturo igre v menjavi vlog, kjer se vsaka oseba izmenjaje znajde v vlogi režiserja / avtorja in performerja. Diplomirala je iz filma in medijskih umetnosti na berlinski Hochschule der Künste z Valie Export (1996). S pomočjo DAAD in Merit štipendije je študirala na Art Institute of Chicago, kjer je pri Lin Hixson (iz skupine Goat Island) zaključila magisterski študij performansa in začela sodelovati z Willamom Wheelerjem. Od leta 2000 živi v Berlinu. V letih 2001 do 2003 je soorganizirala Labor-Sonor, eksperimentalni ciklus glasbe in performansa v KuLe. V letih 2006 do 2008 je bila pridružena rezidenčna umetnica v Les Laboratoires d'Aubervilllers v Franciji. Leta 2008 je izdala knjigo RIRE / LAUGH / LACHEN. 
Njene pretekle produkcije vključujejo Holding hands (2000), Un apres-midi (2003), Larry Peacock (2005),Merci (2006), Laugh (2008), Over The Shoulder (2009) in Four Faces (2010). Pri delu sodeluje z vrsto umetnikov, med katerimi so Lindy Annis, Gaetan Bulourde, Valérie Castan, Antonija Livingstone, Eszter Salamon, Tamar Shelef in William Wheeler. Je producentka Wernerja Hirscha (šepetalca konjem in plesalca), glasbenika in koreografa Henrija Fleura in skladatelja Henryja Wilta. 
www.make-up-productions.net 


Ida Wilde, poznana tudi kot Keren Ida Nathan, je koreografinja in režiserka, rojena leta 1975 v londonski univerzitetni porodnišnici. Leta 2003 je magistrirala na London School of Art. Čeprav je živela tako v Amerikah kot v Palestini, je hrepenela po krajih, kjer še vedno negujejo viktorijanski družbeni okus in običaje. V Berlinu je Ida srečala Henryja Wilda in vse kar sledi je najti v knjigi ilustracij, izdani pri založbi Querferlag in razstavljeni na razstavi Create Berlin Series 2007. Leta 2010 je bila povabljena na koreografsko rezidenco v gledališče Acco v Izraelu, kjer je ustvarila predstavo A Natural Enviroment, s katero je gostovala po Izraelu. Leta 2010 je nastopala na plesnem festivalu Machol Asher v Centru Suzanne Delal, kjer je predstavila svoja zgodnejša dela Trained (2007) in On A Faithful Friend (2008), s katerimi je gostovala tudi na festivalih IntimaDance (2008), Tzavta Short Theater Festival (2008), International Exposure (2008) in A-Genre Festival (2007). Njeno performativno predavanje October Riots Acco’s Anemone Population je leta 2009 doživelo premiero na 15. mednarodni konferenci Annual Performance Studies v Zagrebu.

PRAKTIČNE INFORMACIJE

KDAJ in KJE

03. - 06.12.2011 od 14.00 do 19.00 - Stara mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana 
06.12.2011 ob 20.00 – javna predstavitev rezultatov delavnice - Stara mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana

PRIJAVA

Pogoj za prijavo je redna prisotnost na vseh štirih dneh delavnice in pripravljenost za udeležbo na javnem nastopu v torek, 6. 12. ob 20.00 v Stari mestni elektrarni.

Vse zainteresirane prosimo, da nam ob prijavi pošljejo kratek CV in motivacijo, zakaj bi se želeli delavnice udeležiti. 

Prijave in dodatne informacije pošljite na elektronski naslov agon@emanat.si do vključno 30. 11. 2011.

KOTIZACIJA

60 EUR / 40 EUR študenti

PODPORA

Organizacija: Emanat
V sodelovanju: Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana in Društvo Mesto žensk 
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo

 

Pretekli dogodki

  1. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI
  2. , Stara mestna elektrarna, Elektro Ljubljana, SI
  3. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI
  4. , Stara mestna elektrarna Elaktro Ljubljana, SI
  5. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI

SLIKE