Kamizdat Rentgen: a.space

2022

a-space

AMRO, Art Meets Radical Openness, je bienalni festival umetnosti, haktivizma in odprtih kultur, ki ga od leta 2008 organizira servus.at v sodelovanju z Univerzo za umetnost v Linzu, Oddelkom za časovno opredeljene medije. Trenutna izdaja Art Meets Radical Openness je posvečena ritualom in filozofiji odpravljanja napak, ki jih bo AMRO22 vzel kot izhodišče za pogovor med umetniki, skupinami in skupnostmi, ki se skupaj premikajo med področji kulture, politike in tehnologije. Festival bo potekal med 15. in 18. junijem 2022.

Letošnja festivalska edicija bo vključevala tudi projekt a.space, oddajano zvočno instalacijo, ki bo povezala 3 prostore skozi smerno zanko, na katero bodo vplivali prostor, povratne informacije in akustični dogodki. Vsak sklop bodo aktivirali Stefan Tiefengraber v Linzu, Polina Khatsenka v Ústí nad Labem, Luka Prinčič in ala pecula v Ljubljani. Preko virtualne platforme bo mogoče poslušati, izbrati perspektivo in komunicirati z drugimi. Spletni vmesnik, ki ga je razvil Michael Aschauer bo v skupni rabi kot odprtokodno orodje za nadaljnjo uporabo.

Projekt sta zasnovala Davide Bevilacqua in Gabriela Gordillo, realizirala pa ga je servus.at v okviru AMRO22 v sodelovanju z bb15, Zavodom Emanat, Hišo umetnosti Ústí nad Labem, ob podpori Linz_Sounds 2021.

Zvočna razstava bo v okviru Kamizdat Rentgena potekala 16. junija, od 15.00 do 18.00 ure, dostopna bo na spletu na a-space.servus.at
 

Medijski odzovi in napovedi

16.06.2022, Radio Študent, Mali večerni napovednik, Lučka Jenko

Pretekli dogodki

  1. , a-space.servus.at

SLIKE