Portret avtorice: Meg Stuart

2024

INK - Gradsko kazalište Pula bo med 6. in 8. junijem v okviru projekta Portret autorice v Puli gostilo ameriško koreografinjo, režiserko in plesalko Meg Stuart. V okviru tega gostovanja bo potekal masterclass, njena predstava All the Way Around, cikel filmov v Kinu Valli ter pogovori.

Meg Stuart je že trideset let dejavna na mednarodni uprizoritveni sceni in predstavlja ustvarjalno silo, ki se svobodno giblje med plesom, gledališčem in vizualnimi umetnostmi. Njena ustvarjalnost, za katero je značilen nenehen dialog z umetniki z različnih področij, raziskuje ples kot vir zdravljenja in način preoblikovanja družbenega tkiva.

Zavod Emanat bo trem štipendistom Leonu Mariču, Jasmini Križaj in Anji Bornšek omogočil udeležbo na masterclassu in ostalem programu. Masterclass je zaprt za javnost, ostali program pa je odprtega tipa.

Podroben program: ink.hr/meg-stuart-u-puli-americka-koreografkinja-i-redateljica-prvo-lice-manifestacije-portret-autorice/

▶▶ https://emanat.si/si/novice/portret-avtorice--meg-stuart/
▶▶ Facebook dogodek

 

⟶ Program:

6.6., 16-20h Knowing and Not Knowing, masterclass zaprtega tipa, Malo rimsko kazalište, Pula

7.6. 20h Video dela Meg Stuart: The Lobby, Intermission, Overtime, The Clock, Shelf Life, Kino Valli, Pula

7.6., 21h People in The Room, pogovor z umetnico Meg Stuart, Klub & Knjižara Giardini 2, Pula

8.6., 20h Meg Stuart in Doug Weiss v sodelovanju z Marianom Carvalho: All the Way Around, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula

8.6., 21:30 Tribina - Meg Stuart in Iva Nerina Sibila, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula

SLIKE