IDOCDE: Mednarodna platforma za dokumentacijo pedagoških procesov sodobnega plesa

2013

IDOCDE Symposium

Spoštovani,

Z veseljem vam sporočamo, da je aprila svoja virtualna vrata odprla nova brezplačna platforma za učitelje sodobnega plesa in plesalce http://idocde.net.

Mednarodna spletna platforma IDOCDE je rezultat sodelovanja več kot 100 učiteljev sodobnega plesa iz različnih držav. Na njej lahko najdete eseje, tekste, video in foto dokumentacijo kakor tudi različna mnenja in komentarje raznolikih pedagoških plesnih praks.

Projekt dokumentacije metod in pedagoških praks sodobnega plesa je nastajal skozi sodelovanje in dialog 12ih mednarodno priznanih sodobno-plesnih organizacij, med drugimitudi Independant Dance (Velika Britanija), ICKamsterdam (Nizozemska), Ultima Vez (Belgija), Wiener Tanzwochen (Avstrija) in Emanat (Slovenija), podprt pa je bil s strani Programa Leonardo da Vinci - Vseživljenjsko učenje.

Platforma, ki je nastajala zadnje leto in pol, je namenjena vsem, ki jih zanima beleženje, raziskovanje in diskusija o pedagoških procesih; bodisi, da želijo pri svojem delu uporabiti že ponujene materiale, ali pa da želijo prispevati v zbirko materialov s tem, da tudi sami dokumentirajo in delijo izkušnje iz svoje plesno pedagoške prakse.  Sočasno so v cilju interdisciplinarnega dialoga in deljenja uspešnih praks k sodelovanju vabljeni tudi raziskovalci in učitelji z ostalih umetniških področij. Vabimo vas, da pristopite in sodelujete v tej mreži. Vse informacije o prijavi so na spletnem naslovu: http://idocde.net.

IDOCDE pa je mreža, ki ne obstaja samo na spletu: učitelji se srečujejo na simpozijih, kjer skupaj učijo in reflektirajo prakse drug drugega. Naslednji simpozij bo med 26. in 28.7. 2013 potekal na Dunaju, gostil pa ga bo Impulstanz / Wiener Tanzwochen. Vabimo vas, da se simpozija udeležite. Program simpozija je v .pdf obliki objavljen na naslednjem naslovu http://idocde.net/idocs/519. Za več informacij o prijavi, prosim, obiščite http://www.impulstanz.com/en/idocde/.

Slovenski partner v mreži IDOCDE je Emanat, Zavod za afirmacijo in razvoj plesa in sodobne umetnosti. Za več informacij o zavodu Emanat lahko obiščite http://emanat.si, nam pišete na info@emanat.si ali nas pokličete na 01-4305724.


Partnerji v projektu IDOCDE: Wiener Tanzwochen (Dunaj, AT); Workshop Foundation (Budimpešta, HU); k3- Choreographisches Zentrum Hamburg / Tanzplan Deutschland (Hamburg, DE); Ponderosa Tanzland / (Stolzenhagen, DE);  Ultima Vez (Bruselj, BE), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (Istanbul, TR), Independent Dance (London, GB), Cullberg Ballet (Stockholm, SE), Le Pacifique / CDC (Grenoble, FR), Eastern Finland Sports Institute (Joensuu, FI), Emanat (Ljubljana, SI), Stichting Zwaanprodukties (Amsterdam, NL).

Lokalni partnerji IDOCDE v Sloveniji: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana

Lokalne sodelavke v projektu: Anja Bornšek, Maja Delak, Andreja Kopač, Kaja Lorenci, Nina Meško, Vita Osojnik, Sinja Ožbolt, Petra Pikalo, Nataša Tovirac

Finančna podpora: Program Vseživljenjsko učenje EU - projekt imenovan „European Documentation of Contemporary Dance Education“.

SLIKE

DOKUMENTI