Julia Buckroyd: Učenec plesa; Čustveni vidiki poučevanja in učenja plesa

2004

Julia Buckroyd: Učenec plesa oblikovanje/design: Mauricio Ferlin

ISBN: 9619151100

Cena: 21 €

Št. strani: 244

Opis

 

V knjigi Učenec plesa avtorica Julia Buckroyd združi področja pedagogike, socialnega dela, svetovanja in psihologije v povezavi s poučevanjem in učenjem plesa. Sprašuje se, kako nam lahko ta področja pomagajo bolje razumeti človeško razsežnost plesnega izobraževanja in kako jih lahko prenesemo v prakso poklicnih plesnih šol.

Na podlagi številnih dokazov, iz katerih je razvidna velika pogostost bolezni, kajenja, poškodb in motenj hranjenja med plesalci in učenci, avtorica trdi, da današnje plesno šolanje škodi psihičnemu zdravju učencev in da se mora spremeniti. Avtorica prek primerov iz dobre prakse in številnih zamisli, argumentov in predlogov obravnava vprašanja, kot so:
- jaz in telo, 
- adolescenca in plesno šolanje,
- učenje v skupinah,
- moški plesalci,
- motnje hranjenja,
- prehod v druge kariere.

Njena knjiga, ki smo jo zelo potrebovali, je pomembno strokovno gradivo za učitelje, učence in vodje šol, ki sodelujejo v policnem plesnem šolanju, in je dragocena za poklicne plesne skupine. Koristila bo tudi staršem učencev plesnih šol ter učencem in učiteljem na področju drugih odrskih umetnosti.

Julia Buckroyd je direktorica svetovalnih študij na University of Hertforshire in zasebna psihoterapevtka. Bila je šolska svetovalka na London Contemporary Dance School in že dobrih 15 let dela kot svetovalkana plesnih šolah. Objavila je številne prispevke o blagostanju plesalcev in učencev plesa ter napisala dve knjigi o motnjah hranjenja: Ko se požreš od žalosti (Eating Your Heart Out) ter Anoreksija in bulimija (Anorexia and Bulimia).

Nakup

Julia Buckroyd: Učenec plesa 21€

Kolofon

Prevod: Irena Prosenc Šegula
Jezikovni pregled: Monika Jerič
Strokovni pregled: Maja Delak
Urednici zbirke: Maja Delak in Mala Kline
Urednica knjige: Karla Železnik
Oblikovanje: Maurico Ferlin
Tisk: Studio Kvadrat, Ljubljana

Podpora

Založba: En-knap, Prehodi 2004
Distribucija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, The British Council

Recenzije in medijske objave

Radio Študent, Učenec plesa in motnje hranjenja, Viviane H., 03.03.2012

 

 

Buy my product

SLIKE

DOKUMENTI