Blandine Calais-Germain: Anatomija gibanja; Uvod v analizo plesnih tehnik

2007

Blandine Calais-Germain: Anatomija gibanja Oblikovanje/design: Mauricio Ferlin

ISBN: 9789619199008

Cena: 29 €

Št. strani: 303

Opis

Knjiga Anatomija gibanja, ki je bila od leta 1984 ponatisnjena v štirih zaporednih izdajah in prevedena v devet jezikov, ponuja lahek dostop do osnov anatomije za vse telesne tehnike.
Delo z bogatimi ilustracijami opiše gibalni aparat: več kot 1000 slik, opremljenih s komentarji, prikazuje kosti, sklepe in mišice v neposrednih gibalnih okoliščinah. Tako zapovrstjo obravnava: trup: hrbtenico, medenico, prsni koš; zgornje okončine: ramo, komolec, zapestje, dlan; spodnje okončine: bok, koleno, gleženj, stopalo. V zaporedju pa sledi tudi komentar za vsak del telesa: morfologija območja; gibi, ki jih ta del telesa izvaja; kosti, sklepne strukture in različne mišice tega območja.

Avtorica knjige Blandine Calais-Germain, plesalka in učiteljica plesa, se je med šolanjem izurila v metodi Montessori in nadaljevala študij kinezioterapije ter ga končala leta 1980.
Med študijem jo je še posebaj zanimala anatomija, ki sicer velja za dolgočasno in puščobno, a nam jo avtorica predstavi preprosto, živahno in hitro dostopno tudi laičnim bralcem.
Anatomija gibanja, kot jo prikazuje avtorica, je metoda večzaznavnega poučevanja anatomije kot tudi metoda dela s telesom, ki se opira na anatomijo.

Nakup

Knjiga je razprodana. 2. ponatis lahko naročite tukaj.

Kolofon

Prevod: Alenka Zavrtanik Čelan, dr.med.
Jezikovni pregled: Simona Ana Radež
Urednica zbirke: Maja Delak
Urednica knjige: Karla Železnik
Oblikovanje: Maurico Ferlin
Tisk: Collegium Graphicum

Podpora

Založba: Emanat, Prehodi 2007
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Povezave

Blandine Calais-Germain

 

SLIKE