Kamizdat Rentgen: Gašper Torkar, 08080

2021

Kamizdat Rentgen: Gašper Torkar, 08080 Oblikovanje / Design_Blaž Rojs

Svoje delovne aparate bosta na oder Komune postavila dva domača elektronska glasbenika, katerih delo izstopa v regionalnem okolju. S povsem novim materialom iz nove (Astro Disco) in prihajajoče izdaje založbe Kamizdat se bosta predstavila pesnik in umetnik Gašper Torkar ter 08080, pod katerega se podpisuje oblikovalec zvoka in producent Jure Anžiček. Pripravite se na sonično poslastico dveh perfekcionistov, ki stremita k prvovrstni izkušnji živega glasbenega doživetja.

Gašper Torkar je vsestranski ustvarjalec in pesnik, ki dela z zvokom in jezikom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja nove elektronske in klubske glasbe, je napisal glasbo za več gledališčnih produkcij, performansov in umetniških instalacij. Pri Kamizdatu je izdal svoj glasbeni prvenec Dreams of Others, ki je med bolj poslušanimi in izpostavljenimi izdajami na založbi, na dan koncerta pa bo izšlo njegovo najnovejše glasbeno delo v obliki butične knjižice z USB ključem.

https://www.gaspertorkar.com

Jure Anžiček (08080) je aktiven oblikovalec zvoka in producent, ki nastopa v različnih projektih eksperimentalne glasbe (Ansambel PRSA, sodelovanje z Alastairom McNeillom). Pri svojem samostojnem ustvarjanju z improvizirano rabo modularnih sintetizatorjev ustvarja distorzirane, abrazivne in trpke zvoke, ki mejijo na techno in noise. Zvočni raziskovalec, ki je do sedaj navduševal le priložnostno, je pri založbi Kamizdat na albumu Astro Disco izdal svoje prve posnetke, ki jih bo tokrat prvič predstavil v živo.

https://www.kamizdat.si/releases/08080-astro-disco-2/

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.
http://kamizdat.si

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kinom Šiška.
Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.

Medijski odzivi

17.09.2021, Radio Študent, KAMIZDAT RENTGEN: GAŠPER TORKAR, 08080
 

Pretekli dogodki

  1. , Kino Šiška, Ljubljana, SI

SLIKE