Izšla je nova knjiga v zbirki Prehodi

2012

Laurence Louppe: Poetika sodobnega plesa oblikovanje/design: Mauricio Ferlin
Poetika sodobnega plesa je v francoščini izšla leta 1997 in kmalu obveljala za ključno delo na polju teorije in filozofije sodobnega plesa. Izjemno pomembna kvaliteta tega dela je, da se avtorica poglobi predvsem v teoretska in praktična dela števlnih plesnih ustvarjalcev od začetka 20. stoletja pa vse tja do osemdesetih let in jih poveže z nekaterimi temeljnimi filozofskimi uvidi v francoski estetski misli. Vendar pa Louppova ne uporablja filozofskih konceptov za razlago plesnih praks ali artikulacij, pač pa skupaj s plesom in filozofijo misli plesno dejanje.

prevod: Suzana Koncut / spremna beseda: Bojana Kunst / jezikovni pregled: Simona Ana Radež / urednica zbirke: Maja Delak / urednik knjige: Peter Kisin / oblikovanje: Mauricio Ferlin
finančna podpora: Javna agencija za knjigo RS, Centre national du livre


Prehodi
6. letnik
število strani: 299
ISBN 978-961-91990-8-4

cena knjige: 17€ + poštnina
Knjiga bo dostopna v spletni prodajalni Buča.
Knjigo lahko naročite tudi na info@emanat.si. Ob naročilu do 30.5. 2012 bo knjiga dosegljiva po znižani ceni (15€ + poštnina). Knjigo lahko tudi prevzamete v pisarni zavoda Emanat na Trgu prekomorskih brigad 1, 1. nadstropje, pisarna 104, ob vnaprejšnjem dogovoru.

SLIKE