Emanat novice - november 2016

2016

Jesenskemu produkcijskemu divjanju se pridružujemo tudi pri EMANATu in vas vabimo na več zanimivih dogodkov v tem mesecu. Poleg unikatne delavnice, ki jo prirejajo sami The Feminalz (TATOVI PODOB), vas opozarjamo na novo sezono Metodologij beleženja sodobnih koreografskih praks, na založniškem področju pa ne zamudite priložnosti divjih predsezonskih popustov (do 50%!)

 

DELAVNICA & SERIALKA

Tatovi podob & Kako postati dober tat

13.-17.11. Klub Gromka, Ljubljana

Vabljene_i na pet dnevno delavnico od 13.-17.11.2016, kjer bomo skupaj obdelovale_i nove čudno čutne tatvine, ki burijo našo domišljijo. Delavnico bomo vodile_i članice_i kolektiva Tatovi podob, vsak_a bo po svoje prispeval_a s svojim tatinskim orodjem in vam pomagal_a pri realizaciji tehnoburlesknega akta. Delavnica bo potekala od nedelje, 13.11. do četrtka, 17.11. okvirno med 11. in 15. uro. Točen urnik je na naši spletni strani,

Število mest na delavnici je omejeno, saj delo poteka večinoma individualno. Prosimo vas, da ob prijavi pošljete nekaj informacij o sebi (kratek življenjepis) in o tem, kaj bi si želele_i na delavnici raziskati. Predhodne izkušnje na tem področju niso potrebne. Prijave zbiramo do vključno 8.11.2016 na naslov: agon@emanat.si

RSVP @ FB dogodek

 

Tatovi podob

17.11. bomo prenovljeni Tatovi podob skupaj z vami v razširjeni tatinski združbi na ogled ob običajnem terminu na običajnem kraju. Kar je zamujeno, se ne vrne več, in vsak tehnoburleskni večer preživimo malce drugače. Vabljene_i ponovno v našo družbo! ⇢ fb dogodek

-

METODOLOGIJE BELEŽENJA: POGOVOR ŠT. 12

Vita Osojnik & Samo Oleami

22.11. ob 18:00, Pritličje, Ljubljana, SI

Pogovor med Vito Osojnik in Samom Oleamijem bo tekel na primeru predstave »Nosila sem tuje otroke« o delu s plesnim, vizualnim in glasbenim materialom kot potencialom za vzpostavljanje atmosfer, asociacij, podob, ki nimajo notranjega psihološkega upravičenja, temveč so selekcionirane iz zunanje, režijske pozicije. Za podobe ženskosti in materinstva v predstavi se zdi, da padejo v vmesni prostor realnega in sanjskega, osebnega in družbenega, vendar plesna prezenca Vite Osojnik kaže, da vznikajo predvsem iz slednjega, kolektivnega, ter so poveznjene čez posamezno (žensko) osebo. Kot plesalka Vita proizvede prezenco, katere izrazita ekspresija ostaja le na tanki površini, v katero se vpisujejo družbeni kodi in katera je vpletena v vizualni jezik predstave, sama zase pa ostaja mirna, skoraj meditativna. Skozi raznolike postaje njene plesne in življenjske poti bova skušala med pogovorom osvetliti različne vidike njenega eklektičnega ustvarjalnega pristopa.

-

PONOVITEV

Kaja Lorenci: Morda na videz kdaj kot vsi ljudje

21.11. ob 20:00, Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI

"Sicer je struktura predstave trhla, obstaja bolj kot nekakšen prostorsko-časovni metronom, ki plesalcem omogoča orientacijo. Ogromno drobnih, igrivih situacij, a tudi neuspelih srečanj in nerodnosti pa neponovljivo vznikne iz odprtosti vzpostavljenih situacij. V tem smislu je ta plesna improvizacija nekaj popolnoma drugega kot kakšna samozadostna kontaktna improvizacija, saj vedno ostaja močno zavezana nalogam vzdrževanja specifične prezence, ki nikoli ne pozabi na svoje občinstvo. In priznajmo, dosti bolj nerodna je, dosti več je neuspelih srečanj. Včasih je celotna situacija na odru več sekund, celo minut, popolnoma abotna. A kaj ni včasih tako tudi v življenju? In toje tisto, čemur se predstava skozi koreografska sredstva - precej uspešno - želi približati."

— Pia Brezavšček, Dnevnik

 

 

-

ZALOŽNIŠTVO

JESENSKI POPUSTI

V sklopu založniške aktivnosti pred decembersko norijo nudimo akcijo do 50% popusta na knjige, knjižice in glasbene izdelke (USB/CD). Akcija traja do nedelje 13. novembra zvečer. Knjige lahko naročite preko elektronske pošte info@emanat.si ali

v pisarni zavoda.


Vse knjige iz zbirk PREHODI in PREHODI XS: 50% z izjemo: Anatomija gibanja, Načini gledanja in Misleče telo, ki imajo 30% popust.

Vse fizične izdaje založbe Kamizdat, vključno z majicami ARP339: 50% s KODO "november50", ki jo uporabite na blagajni https://kamizdat.bandcamp.com/merch

-

KAMIZDAT

Luka Prinčič: Requiem For The Future

Iz sodelovanja Luke Prinčiča pri projektu Maje Smrekar, vizualnem performansu Rekviem za prihodnost, je nastal Kamizdatov zadnji izid, ki vsebuje glasbo iz performansa minimalno urejeno za samostojni prisluh. Asociacije na organsko prelivanje zamenja temačno tresenje prepredeno z digitalnimi napakami (glitch) in kulminira v cirkulacijah in pulziranjih, ki so jih inspirirala orbitalna sozvočja (rezonance) med planeti našega sončnega sistema.

Prost prenos in USB na voljo na Kamizdatovem bandcampu!

Glasba in projekt "Rekviem za prihodnost" sta nastala v produkciji Zavoda Aksioma in Lutkovnega gledališča Ljubljana.

OGLED VIDEA: Requiem for The Future: A.I. (YouTube)

 

IZOBRAŽEVANJE

Praktikum sodobne plesne umetnosti

Praktikum sodobne plesne umetnosti je program enoletnega aktivnega usposabljanja in izobraževanja na področju sodobnega plesa.

Vaje in delavnice potekajo v sodelovanju s SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28A, Ljubljana:

Vita Osojnik: Balet za sodobne plesalce
Tina Valentan: Samo-svoja plesna tehnika
Magdalena Reiter (PL/SI): Sodobna plesna tehnika

Vpis poteka pred začetkom klasov in delavnic na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani. Prijave in več informacij na praktikum.svsgl@gmail.com.

fb.com/praktikum.svsgl/events
emanat.si/si/izobrazevanje/?tag=praktikum
fb.com/praktikum.svsgl

 

 

Barbara Kanc: Mala plesalnica 2016/17

Mala plesalnica je namenjena najmlajšim raziskovalkam in raziskovalcem giba/plesa, starih od 3 do 6 let.

V ustvarjalnem plesnem vzdušju otroci pri uricah raziskujejo in ozveščajo svoje telo, njegove zaznave, raziskujejo svoje gibalne zmožnosti, in nekončne globine lastne domišljije. Plesne elemente, principe in tehniko usvajajo preko vodenih vaj, raztegov, improvizacij, gibalnih iger/nalog, kratkih plesnih motivov in koreografij. Navdihe za ustvarjalni del uric črpamo iz umetnosti, zgodb, pravljic, naravnih pojavov in seveda, našega vsakdana. In med vsem tem ustvarjanjem, otroci razvijajo tudi smisel in občutek za so-raziskovalce, ki jih obkrožajo. Pri uricah namreč raste in se razvija tako ljubezen do plesa in plesne umetnosti, kot tudi do sočloveka. In ravno to nam dovoljuje, da se lahko povezujemo, skupaj rastemo in skupaj ustvarjamo.

⇢ urnik: emanat.si/si/izobrazevanje/barbara-kanc--mala-plesalnica-201617

SLIKE