Martina Dobaj (SI): Balet

27.11.2017
vzpostavljanje povezave med baletno postavitvijo in anatomijo telesa ter pravilno uporabo le-te

Tina Dobaj foto/photo by: Daniel Eremit

Opis

Baletni klas išče povezavo med baletnimo postavitvijo in anatomijo telesa ter pravilno uporabo le-te. Prav drog je namenjen ozaveščanju in razumevanju povezave anatomije in baletnega besednjaka. Sredina integrira znanje sodobnega plesa in baletne postavitve v  dinamiko gibanja. 
Klas je namenjen sodobnim plesalcem, da izpopolnijo baletno znanje in ga uspešno vključijo v svojo izvedbeno tehniko, baletnim plesalcem, da lahko tudi pri baletu presežejo svoje plesne okvirje. 

Življenjepis

Tina (Martina) Dobaj je končala umetniško akademijo P.A.R.T.S. v Bruslju. Po šolanju je bila sprejeta v profesionalno skupino ROSAS priznane belgijske koreografinje Anne Terese de Kearsmaaker. Kmalu zatem je dobila angažma v predstavi The Vile Parody of Address koreografa Williama Forsytha.  Od leta 2003 z vmesnimi pavzami poučuje na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana SVŠGL – smer sodobni ples. Sodelovala je z različnimi koreografi (Matajžem Faričem, Sinjo Ožbolt) v Sloveniji in ustvarila svoje predstave (Cesta, Geiko, Ring, Kore wa tadano sen desu,Odprto od do, Kapital…). Kapital, je bil tudi povabljena na Brisbane festival v Avstraliji, kjer je avtorica izvedla delavnice na Queenslandski univerzi ter študente integrirala v predstavo. Sodelovala je tudi z zborovodjo Karmino Šilec in naredila koreografijo za njen projekt Adiemus  in CS LIGHT.  V New Jerseyu  je sodelovala na plesni šoli MADLOM koreografinje Maje Milenović Workman, kasneje pa plesala v njeni predstavi Namišljena resnica, ki je bila premierno izvedena septembra 2013 v Stari mestni elektrarni v Ljubljani. V New Yorku je 2013 sodelovala v improvizacijskih projektih skupaj z legendama jazz glasbe, z Reaggijem Workmanom in Kenom Vandemarkom v režiji Maje Milenovič Workman. Od februarja 2014 ustvarja performanse pod imenom LaMuG-Zi v plesno-glasbenem tandemu z Andrejem Hrvatinom.Skupaj sta ustvarila predstavi Notranja neposrednost in Silhueta . Tina sedaj poučuje svoje klase skupaj s koorepetitorjem Andrejem Hrvatinom v Sloveniji in zunaj nje.  februarju Tina je tudi končala Yoseido Shiatsu Academijo v Bruslju in se trenirala v Shaolin in Wudan Kung fuju ter Chi Gongu. 

Martina Dobaj na Slovenskem koreografskem imeniku >>

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. 
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE