Maja Kalafatić (SI): Uglasiti, prilagoditi, modulirati

24.10.2022
artikulacija telesa in odnos do prostora v in izven telesa

Maja Kalafatić

Opis

Prvi del ure je namenjen ozaveščanju telesa, prostora in plesalk/cev okoli nas. Delali bomo na artikulaciji telesa in odnosu do prostora v in izven telesa. Raziskovali bomo kako biti skupaj in kako lahko skupaj ustvarimo določene pokrajine ali občutja. Poudarek bo na muzikalnosti in izvajanju plesnega/gibalnega materiala. Eno od orodji bo tudi zapisovanje, gledanje in branje plesa.

Biografija

Maja Kalafatić (1984, Celje) je plesalka, koreografinja, pedagoginja in učiteljica joge, ki živi in ustvarja med Ljubljano, Beogradom in Helsinki. Leta 2006 je diplomirala na SEAD (Salzburški eksperimentalni akademiji za ples) in leta 2015 magistrirala na Hochschule fiir Musik und Tanz, KöIn: HfMT na področju plesne diseminacije. Trenutno je doktorandka na FMK (Fakulteta za medije in komunikacije v Beogradu), ter študentka magistrskega program na The Theatre Academy Helsinki. Že več kot deset let deluje kot svobodna umetnica na področju sodobnih scenskih praks in plesne pedagogike. Njena zadnja dela so tesno povezana z vizualno umetnostjo, teorijo in prakso sodobnega plesa. Deluje kot samozaposlena v kulturi.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.

Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE