Tatovi podob

28.09.2023 Klub Gromka, Ljubljana, SI

Tatovi podob / Image Snatchers Foto / Photo: Marijo Zupanov

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.

The Feminalz vaši, z okusom za  neokusno, vam že novo tehnoburlesko kuhajo. Neslane šale in pikro začinjene točke se že žgejo. Iz žilavih užitkov mesenih, sestojijo, ko na odru v salto mortale se zavrtijo. Kot kaprice se zdijo, ko s podzemlja klijo, le toliko, da vas požgečkajo, nato se spet zlijejo v pot, in solze tako sreče kot obupa. Zakaj ga ni gorja, prestrmega za tatinske vragolije. Ko tolmun Gromki se 28. septembra ponovno napoji, čast bo naše in vašega smeha. Ne zamudite, in ne zamujajte, kajti to je čednost, ki jo le izkušeni obvlada.


Z vami bodo Feminalz: Mad Jakale, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Crucial Pink, Tristan Bargeld, GlitterAid, Dee Dee Void, Belinda, Musée-Cunt, Ariela in Gospod Magdalenca
Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič
Oblikovanje luči: Janko Oven
Oblikovanje maske in fizur: Tina Prpar
Kostumografija: Tanja Pađan/Kiss the Future
Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Vstopnina: 10 €
Spletni nakup vstopnic: https://tix.emanat.si/
Informacije: info@emanat.si

https://emanat.si/si/produkcija/tatovi-podob/

SLIKE