Tatovi podob

23.08.2023 Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana, SI

Tatovi podob / Image Snatchers Foto / Photo: Marijo Zupanov

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.

Žlahtni žarki žgejo naša tolsta telesa in rehabilitirajo naše od draginjske zime osušele denarnice. Malopridneži kolektiva Feminalz pa se ne razdajamo sladkim sončnim strastem. Iz morja dobrih starih floskul zajemamo mreže, v katere ujemamo vedno sveže fiaske naših oblastniških fičfiričev. To je voda na naš mlin, ki tiho dere bregove malomeščanskega dobrega okusa. Za vaše medene oči marljivo pripravljamo narezek družbenega imaginarija, ki vam ga nudimo na pokušino 23. avgusta v podzemlju Slovenskega mladinskega gledališča. To ni s sončarico pogojena fata morgana, to je Tehnoburleska Tatovi podob. Otvorite novo gledališko sezono in pridite pogledat naš poletni ulov.

 

Z vami bodo Feminalz: Crucial Pink, Tristan Bargeld, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Dee Dee Void, Mad Jakale, GlitterAid, Musée-Cunt, Rebellious KITCH Controversy, Belinda, Ariela, Gospod Magdalenca in Mademoiselle Satisfaire

Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič


Oblikovanje svetlobe: Aljaž Zaletel
Oblikovanje maske in frizur: Tina Prpar

Kostumografija: Tanja Pađan/Kiss the Future
Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

 

Trajanje: 70 minut

Vstopnina: 15 € / 9 €
Spletni nakup vstopnic: https://smglj.mojekarte.si/si/tehnoburleska-tatovi-podob/vstopnice-1169846.html
Informacije: info@mladinsko-gl.si

SLIKE