Tatovi podob

15.04.2023 Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana, SI

Tatovi podob / Image snatchers Foto / Photo: Marijo Zupanov

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.

15. aprila se kolektiv predrznih person vrača v podzemlje Slovenskega mladinskega gledališča, da iz peska, ki nam ga oblastniki mečejo v oči, sezidajo peščene gradove, v katerih smo vsi varni, sprejeti in ljubljeni. Okitili jih bodo s svinjam vrženimi biseri, katerih glamurozen lesk bo zaslepil dušebrižnike. Iz manipulativnega zamegljevanja pa bodo prikrojili dimne zavese, skozi katere bodo pomigljali s pomanjkljivo oblečenimi dolgimi nogami dražestnih kreacij, ki kljubujejo učnim uram gospodične Olike. Mladim in starim, tistim sitim balasta in tistim nenasitnim sladostrastnežem pa obljubljajo nove podobe in njih tatove. Odenite se v najprelestnejše toalete in se pridite okrasti.
 

Z vami bodo Feminalz: Crucial Pink, Tristan Bargeld, Dee Dee Void, Mad Jakale, GlitterAid, Musée-Cunt, Rebellious KITCH Controversy, Belinda, Gospod Magdalenca in Mademoiselle Satisfaire
Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič
Oblikovanje svetlobe: Aljaž Zaletel
Oblikovanje maske in frizur: Tina Prpar
Kostumografija: Tanja Pađan/Kiss the Future
Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Trajanje: 70 minut

Vstopnina: 15 €
Spletni nakup vstopnic: https://smglj.mojekarte.si/si/tehnoburleska-tatovi-podob/vstopnice-1166129.html
Informacije: info@mladinsko-gl.si

SLIKE