Novoletna tehnoburleska Tatovi podob

10.12.2022 Klub Gromka, Ljubljana, SI - RAZPRODANO / SOLD OUT

Novoletna tehnoburleska Tatovi podob

Novoletna tehnoburleska Tatovi podob
10. december 2022 ob 20.00, Klub Gromka


Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.

Praznična histerija je tik za vogalom, in če decembrsko (materialistično in draginjsko) hujšanje denarnic ni dovolj, je Ljubljano ponovno osvetlil heteroseksualiziran praznični kič. Namesto kilometrov zavijalnega papirja, se raje obdarite z vstopnico za vsakoletno decembrsko Tehnoburlesko, ki se bode odviti 10. 12. v domači Gromki. Vabljene_i vse_i, ki ste se uvrstile_i na debeluhov seznam pridnih, ter zlasti vse_i na seznamu navihanih, da s Tatovi podob pokažete sredinca kapitalističnim ritualom, ki nas v teh mrzlih mesecih pehajo v norost. Ne pozabite pa na preudarno obutev, s katero se boste na beate elektronske plesne glasbe zavrtele_i pozno v bleščečo noč.

Tehnoburleska Tatovi podob se bo prelevila v prednovoletno zabavo, ki se bo nadaljevala v Kamizdat Rentgen. Vrteli bodo Crucial Pink (DVNT PHNK), dvidevat in DADAEAST. Vstopnica za Novoletno tehnoburlesko Tatovi podob bo veljavna tudi za zabavo in Kamizdat Rentgen #28.
 

Z vami bodo Feminalz: Crucial Pink, Mad Jakale, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Tristan Bargeld, Rebellious KITCH Controversy, Ariela, Belinda, Dee Dee Void, GlitterAid, Musée-Cunt, Gospod Magdalenca
Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič
Oblikovanje svetlobe: Janko Oven
Oblikovanje maske in frizur: Tina Prpar
Kostumografija: Tanja Pađan/Kiss the Future
Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Vstopnina: 10 €
Spletni nakup vstopnic: https://tix.emanat.si/
Informacije: info@emanat.si

https://emanat.si/si/produkcija/tatovi-podob/

SLIKE