Tatovi podob

12.11.2022 Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana, SI

Tatovi podob Foto / Photo: Marijo Zupanov

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.


Dejstvo je, da gre svet v kurac in boj z malodušjem ter moralizmom se z dnevom v dan spreminja v mesarsko klanje. Tatovi podob so se že pred časom vkopali v fronte t.i. dobrega okusa in sovražnikom zabrusili grom in peklo, prazne vaše proti nam so steke. Njihov bojni načrt je dekonstruiranje družbenih konstruktov, šlatanje nedotakljivega ter smejanje nesmešnemu. Njihova naslednja bitka pa se bo odvila 12. novembra v Slovenskem mladinskem gledališču, kjer se bodo titularnim dolgoprstnežem končno pridružile okrepitve. Pridružite se jim v okopih in naj kičasta zabava in blišč zaslepita vaše čute z ukradenimi in recikliranimi podobami. Apokalipsa bo v barvah kiča, zlato=boj, fade out do hore legalis.

 

Z vami bodo Feminalz: H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Crucial Pink, GlitterAid, Tristan Bargeld, Rebellious KITCH Controversy, Ariela, Belinda, Dee Dee Void, Mad Jakale, Gospod Magdalenca in RotoGambrinus

Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič


Oblikovanje svetlobe: Aljaž Zaletel
Oblikovanje maske in frizur: Tina Prpar

Kostumografija: Tanja Pađan/Kiss the Future

Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana


Trajanje: 70 minut

Vstopnina: 15 €
Spletni nakup vstopnic: https://smglj.mojekarte.si/si/tehnoburleska-tatovi-podob/vstopnice-1158633.html
Informacije: info@mladinsko-gl.si

SLIKE