Tatovi podob

20.10.2022 Klub Gromka, Ljubljana, SI

Tatovi podob / Image Snatchers Foto / Photo: Miha Fras

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.

Po zgledu skrajne kandidatke v prihajajočih volitvah, so se tudi Tatice_ovi pri privabljanju publike odločile_i apropriirati psihoanalitični diskurz. Nenormativne kuriozitete tatinskega kolektiva pa ne obljubljajo spokojnosti, saj ne morejo delovati normalno, četudi bi hotele, zato pa svojemu občinstvu obetajo osvoboditev izpod tiranije leve možganske hemisfere in rešitev iz zanke psihoanalitičnega družinskega trikotnika. Z aktiviranjem amigdale bodo Tatice_ovi v vas morda vzbudili strah, morda jezavo borbenost ali pa aktiviranje dopaminskega mezokortilimbičnega sistema. Edini način, da se prepričate, kako se bodo na izkušnjo odzvala vaša zapeljiva telesa, je, da se Tehnoburleske udeležite 20. oktobra v Klubu Gromka.
 

Z vami bodo Feminalz: H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Crucial Pink, GlitterAid, Belinda, Musée-Cunt, Mad Jakale, Gospod Magdalenca

Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič


Oblikovanje svetlobe: Janko Oven
Oblikovanje maske in frizur: Tina Prpar

Kostumografija: Tanja Pađan/Kiss the Future
Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Vstopnina: 8 €
Spletni nakup vstopnic: https://tix.emanat.si/
Informacije: info@emanat.si

https://emanat.si/si/produkcija/tatovi-podob/

 

SLIKE