Tatovi podob

16.12.2017 Novoletna zabava, SMEEL, Ljubljana, SI

Tehnoburleska Tatovi podob / Tehnoburlesque Image Snatchers Foto / Photo: Nada Žgank

Emanat in Bunker letos združujeta moči in predstavljata Bunkerjev prednovoletni ples s tradicionalno decembrsko poslovilno tehnoburlesko - Tatovi podob. Brezsramnem nastopu sledi plesna noč! Glasba bo dišala po tatovih, noč po novem letu!

Tatovi podob so tehnoburleska, zasnovana kot telesna raziskava »ljudem bližjih« (pop) umetniških oblik, ki se sprehaja skozi zabavo in kritiko, satiro in tragedijo, glasbo in plesom, feminizem in slačiužitek.
Ko se Tatovi povsem razgalijo ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje sta posledica velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup.

»Tatovi podob so bitja brez sramu, brez tabujev, brez cenzure. V osvobajanju sebe osvobajajo občinstvo. V tem je njuno zavezništvo.« Zala Dobovšek, Dialogi

Vstopnice za predstavo: 5€
obvezna rezervacija vstopnic: info@bunker.si

Predstava se bo ob 21.30 prelevila v plesno noč!
Na PLES je vstop prost!

http://www.bunker.si/slo/archives/18799
http://emanat.si/si/produkcija/tatovi-podob