Wanda & Nova deViator: ARP 339

02.10.2015 In memoriam prof. Peter Hafner, Škofja Loka, SI

Wanda & Nova deViator: ARP 339 oblikovanje/design by. Andro Giunio

Tradicionalni festival »In Memoriam prof. Peter Hafner« je ambiciozen in obsežen kulturni oz. multidisciplinarni projekt, ki s svojim pristopom, vizijo in izvedbo sega onkraj meja klasičnega glasbeno – zabavno – študentskega festivala. Na sporedu je vse od leta 2009, ko je prvič potekal ob petletki festivala Alter-Fest, kasneje pa se je postavil na lastne noge kot samostojen dogodek.

V prvi vrsti je namenjen počastitvi spomina na pokojnega profesorja matematike Petra Hafnerja, ki je bil znan tudi kot glasbeni entuziast, ljubitelj humanistične misli in dejavenaktivist (organizator tematskih glasbenih večerov in prvega festivala Alter-Fest v MKC Pri Rdeči Ostrigi) na področju mladinskega kulturnega polja. »In Memoriam prof. Peter Hafner« skuša na svoj način nadaljevati njegovo pot, ki je temeljila na ljubezni do vseh zvrsti umetnosti in pravšnje mere družbene kritičnosti.

 

Petek, 2. 10. 2015 – Cankarjev trg – ob 19.45:
STOJAN KNEŽEVIĆ je ena bolj varovanih glasbenih skrivnosti pri nas. Skrajno osebna glasba samosvojega avtorskega značaja zveni v lo-fi maniri, skoznjo pa pronicajo vplivi sodobnega kantavtorstva, se spogleduje z dediščino (ameriškega) punk/ indie/ alter/… rocka, tistega bolj zvedavega, ki se ne boji spogledovanja tudi z elektroniko.

Petek, 2. 10. 2015 – letni vrt Pri Rdeči Ostrigi – ob 21.00:
DJEČACI so splitska zasedba, ki je predramila in na novo definirala pojem balkanskega hiphopa. So več kot hiphop band, so tudi strokovnjaki za videospote in nekakšno internetno gibanje. Zagotovo so zasedba, ki se je ne sme izpustiti za ogled v živo, v Škofji Loki premierno (!) predstavljajo tretji album “Firma”.[…več informacij…]

YOUR GAY THOUGHTS se opredeljuje kot post-pop zasedba, sicer pa je v zvoku, ki ga proizvajajo moč najti vplive instrumentalnega hip-hopa, aktualne elektronike in celo post-punka.

WANDA & NOVA DEVIATOR je priznani elektronski dvojec, ki ga sestavljata Luka Prinčič (ex-DJ Nova) in Maja Delak. Produkcija je dodelana in žmohtna, slog enkrat elektrotrasherski, drugič triphoperski. Ritmike pogosto povlečejo na britanski breakbeat s konca devetdesetih let,

HAIKU GARDEN je kvartet, ki se je v zelo kratkem času uveljavil znotraj klubske scene, na njej pa se govori “Ko oberete gredice post-punka, shoegazea, popa in psihadelije, na vašem krožniku ne bo pristala povprečna solata, ampak pojedina, ki sicer diši po znanem, a je njen okus svež in kaže na kreativnost kuharjev.”

Za vizualije bo tudi tokrat poskrbel memorialni staroselec VJ Dimension.

VIDEO