Katja Kolarič (SI): Balet in sodobni ples

07.11.2023
balet za sodobne plesalce in sodobna tehnika

Opis

Balet za sodobne plesalce (četrtki)

Telesu bomo dali priložnost za raziskovanje povezave med formalno estetiko in anatomsko strukturo telesa. Poglobili bomo razumevanje funkcionalnih gibalnih principov ob uporabibaletnega besedišča. Poudarek bo na uporabi prostora in iskanju poravnave našega telesa ter raziskovanju različnih dinamičnih principov z zavestno uporabo glasbe.

Vertical power (torki)

Na klasu bomo osredotočeni na postavitev telesa z vajami za krepitev moči, prožnost in zavedanja telesa. Raziskovali bomo različne ravni energije in hitrosti gibanja ter preizkušali zmožnosti našega telesa.

Biografija

Katja je svojo plesno pot začela s modernimi zvrstmi plesa kot so jazz, show dance in disco dance sočasno je od malih nog obiskovala tudi nižjo baletno šolo.. Udeleževala se je tekmovanj na državni in svetovni ravni in prejela titulo državne prvakinje v disco dance-u v večih kategorijah, ter dosegala odlične rezultate v kategoriji show dance. Po končani osnovni šoli se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, kjer je izkusila disciplino in se tehnično izpopolnila ter maturirala iz baleta leta 2012. Med šolanjem se je udeleževala baletnih tekmovanj in sodelovala s Narodnim gledališčem Maribor. Svoj študij je nadaljevala na Akademiji za ples v Ljubljani, kjer je nadgradila svoje znanje o sodobnem plesu in pedagogiki. Že med študijem je tesno sodelovala s najpomembnejšimi Slovenskimi plesalci in koreografi na področju sodobnega plesa, ter se aktivno udeleževala neformalnih izobraževanj v Sloveniji in tujini. Januarja 2020 je v koprudukciji Španskih borcev premierno predstavila svoj solo projekt Bili smo…bomo, ki ga je ustvarila skupaj s partnerjem in glasbenikom Andrejem Supančičem. Kot plesalka je sodelovala pri številnih predstavah in performansih s področja sodobnih plesnih umetnosti. od leta 2020 je bila članica plesne kompanije En Knap Group. Poleg plesa pa se Katja aktivno zanima za slikanje in risanje in dokončuje magisterij na privatni likovni akademiji v Ljubljani.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.

Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE