Jurij Konjar (SI): Iniciacija giba iz trupa in pelvisa

14.12.2015
iniciacija giba, s poudarkom na nekaj različnih področjih/točkah trupa in pelvisa

Jurij Konjar: Bound foto/photo by: Nada Žgank

Opis

V štirih zaporednih dneh bomo 4x po 2 uri delali na iniciaciji giba, s poudarkom na nekaj različnih področjih/točkah trupa in pelvisa. Torej lociranje, poimenovanje, razpon giba, občutenje, posledice za preostalo telo. Klasi bodo pretežno v besednjaku človeške anatomije in Material for the Spine Steva Paxtona.
Torej, štirje plesni klasi, kjer se bomo naučili (pretežno interno) koreografijo in jo potem preplesavali, z variacijami.
Začenjamo pred točno uro, ogreti. Zaželjena je udeležba na vseh štirih klasih – materiali se bodo nadgrajevali.

Glede poteka:
Studio bo vsak dan odklenjen ob 18:15.
Pred klasi bom 18:30-19h vodil (neobvezno) ogrevanje, kjer bomo skozi gibanje “ogreli” občutenja določenih delov trupa in bokov. Če vas na skupnem ogrevanju ne bo, potem priporočam, da se pred klasom ogrejete sami, lahko istočasno v istem studiju.
Klase začenjamo 18:59, končujemo ob 21h.
Tokrat bodo klasi najbrž najbolj razumljivi tistim z zanimanjem za večplastno kinetično telo in za občutja giba.
Klasi so sicer odprti za vse.
Če mislite spuščat klase dajte raje one na koncu; 4 klasi se smatrajo kot celota, ki kontinuirano gradi na že povedanem.

Biografija

Jurij Konjar je plesalec in koreograf, rojen 1978 v Ljubljani. V mladosti je vadil judo in petje, plesati je pričel s športnimi plesi. Plesno tehniko je pridobil v Ljubljani in v Londonu, nato je študiral na šoli PARTS v Bruslju.
Delal je z Les Ballets C de la B, Majo Delak, Janezom Janšo, Borisom Charmatzom in Stevom Paxtonom. Nekatera njegova odrska dela so Katarza za Začetnike, Ulysses, Goldbergove Variacije, Za Juliana Mer-Khamisa in V Iskanju Mirovanja.
Leta 2007 je preživel poškodbo glave, ki je osredotočila njegovo zanimanje na razvojni potencial sedanjega trenutka. Leta 2009 ga je poglobljeno opazovanje posnetka Goldbergovih Variacij plesalca Steva Paxtona usmerilo proti razvoju lastne improvizacijske prakse. Premiera njegovega sola Goldbergove Variacije je bila leta 2010.  Zadnjih pet let dela v laboratorijih giba sam in v sodelovanju kolegi. Poleg tega gostuje s svojim solom Goldbergove Variacije ter s solom Bound Steva Paxtona.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE